Саркастичен петъчен анализ

Петък е, живи сме, какво по – хубаво!
Преди три години в САЩ полицаи убиха рецидивиста Джордж Флойд и медиите ни подлудиха. Основа се движението BLM, белите се сетиха, че са виновни за робството и почнаха да се извиняват на колене, целуваха кубинки, разкайваха се. Доналд Тръмп загуби изборите и стана “екс”.
Тия дни полицаи убиха с електрошоково оръжие брата на основателя на BLM, никой нищо не разбра. Толкоз за етническата и расова толерантност, да се готвят сексуалните палавници.

Оказа се, че българските мошеници са сред водещите в света. Некви нашенчета завъртели стотина милиарда долара през крипто банка. Едновременно писнаха службите от САЩ и Европа, та немаше как да го заметеме при КТБ.
А си бехме рахат, момчетата заделяли по някой лев за тукашните демократи, среда и петък си правехме избори, политици, журналисти, социолози – всичките с пълна копаня. И не некви мизерни 4 000 лева, дето Лена обяви, че ги раздават от руското посолство, а сериозни пари. Сега требва да връщат, а как се връщат пари! Евреите затова не взимат заеми, щото харчиш чужди, а връщаш твои.
Обаче нема начин, избори идат, политическите противници баш на тая жица ще свирят. И сега ДБ и ПП хъката – мъката, ще си прегледаме спонсорите и ще внимаваме повече. За следващите избори ще трябва пак Сорос да се бръкне, другите ще ги е страх, никой не иска да го преглеждат твърде внимателно. Нема страшно момчета, нов посланик – нов късмет.

Не вярвах, че някога ще го кажа, но новата реколта политици ме кара да мисля за Буци с носталгия.
Че кво му беше? Като облече кожената тужурка, па пусне тридневна брада, па погледне лошо, госпоиците припръскваха отдолу. И не пробираше – артистки, журналистки, манекенки – под ножа. А ако некоя даде приплод, постъпи като джентълмен – къщурка и́ купи, бутиче и́ спретне в Испания. По едно време 90% от жените и 20% от мъжете в България мечтаеха да забременеят от него.
Накрая същите тия жени му изядоха главата, в нееротичния смисъл. Некоя си Мата Хари го снима как си спинка по пищималче, до главата му чекмедже с каймета и буци злато, а най – отгоре пищак.
Сега обикаля по телевизиите да ни подсеща колко добре сме живели при него, ама кел файда. Па и одърте́ таа же́на, наля се, а и пари не смее да размахва, та сал “ГЕРБ стринки” му останаха твърд електорат.

Немците продължават борбата за независимост от Русия. Пак отвориха мините за кюмюр за да компенсират липсата на газ . И веднага цъфна Грета Тунберг /Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг – и тая с много имена/, отвъртела задница, като на гигенска биволица. Пораснала, възмъжала, злобна, неграмотна и истерична , като истински политик. Пак събрала дечурлията и те нали все искат да са готини, зинали и я слушат, като че им бели яйца. Накрая я арестуваха и изнесоха на ръце, а тя се хилеше доволно. Чак после разбрах защо се хили, видях как е сниман клипът, с постановка, режисура. Па тя не е професионалист като Кокаинчик, не може да сдържи смеха си. Лъжата за нищо я нямат, аз например, я ползвам пестеливо, да има за повече време.

Докато Гретхен се правеше на маймуна, военната министърка на Германия, Кристина Ламбрехт подаде оставка. Преди нея Урсула беше министърка на войната, съсипаха го тоя Вермахт, тия веяни скумрии.
Навръх Нова година фрау Ламбрехт дръпна една реч и обясни колко добре се е получило с войната. Обиколила интересни места, запознала се с хубави хора. И всичкото това го приказва на фона на заря, ама яка заря, все едно си в Бахмут. Даже съпартийците и́ нададоха вой, явно после са я натиснали да си върви. Викам си – съсипаха джендърния баланс на правителството.

Пръкна се партия Спаси София, ще се борят за кметското място. Четох програмата им и я разбрах така: София става град – държава, ще се влиза с визи и ковид тестове. В центъра само с ролкови кънки и бележка от кварталния. В герба на града ще се включи жълто паве и цветовете на дъгата.
Чудя се на какъв електорат ще разчитат. Във Видинско, примерно, си смучат цуйка /ракия на влашки/ и ги боли папалюгата за спасението на София. За там знам от първа ръка, предполагам че и по другата провинция е същото.
В столицата повечето сме “първа кръв” селянчета и немаме предци от Централна София, затова се свираме по кварталите, за които на никой не му дреме. Така че също ще пасуваме, остава да дръпнат от гласовете на ДБ, ПП и оная Многострадална Геновева – БСП. Па може и ГЕРБ да дадат едно рамо, помня как Борислав Бонев им набута гласовете си, та Фънди взе още един мандат. Живот и здраве, и тая оперета ще изгледаме.

Отиде си от нас Джина Лолобриджида. Няма мъж от поколението ми, който да не е кътал нейна снимка. Кагато видях кадъра, на който целува Юрий Гагарин, реших и аз да стана космонавт, но после се запознах с водката. Четох, че и вътрешно е била светъл човек. Поклон и нека Бог се смили над душата и́!

Олексий Арестович, главният пропагандист на укронацисткия режим подаде оставка от длъжност, на която не е назначаван никога. До вчера тихо и мазно разказваше за победите над тъпите москали, сега изведнъж обяви контра на всичко коз. Два пъти връщах видеото – верно, той е. Не трябвало да се забранява руския език, не било правилно да се тормозят рускоговорящите и православните, победите на фронта не били баш победи, а малко напротив.
Викам си тоя или смени белото с нещо по – турбо, или Путин го вербува, или на фронта е пълен кирдик. А после гледам жена му, разправя какъв добър президент става от Люся.
А стига бе, по – добър от сегашния? Нема начин! Но като поразмислих, що па не? Сегашният президент дойде до гуша на цел свет, а и доста се износи. Некакво зелено, брадато и мърляво човече обикаля и повтаря: малко давате, малко давате, а земляците му пътуват из Европа със супер автомобили и въртят могъщи купони в Куршевел. В същото време охолните преди европейци мръзнат и затягат коланите.
Льоша също е актьор и джендър флуиден, познато лице и много човек на британците. И Залужни е добра кандидатура, популярен и уважаван човек и поне видимо не прилича на наркоман. Само не знам стария ще го пенсионират ли, или ще го бракуват. Смятам, че от един мъртъв герой ще имат по – голяма полза, отколкото от един мрънкащ навлек, но кой съм аз да давам акъл.

В Давос, Швейцария се проведе Световен икономически форум. Нито беше световен, нито икономически. Присъстваха второразрядни политици от страни – членки на НАТО, основна тема беше Русия. От големите дойде само Олаф Шолц, от наша страна отиде културният министър с делегация, дето се вика имаме пари – угаждаме си.
Льонка, жената на все още президента на Покрайна, се появяваше два пъти дневно, като антибиотик. Настоя за оръжия и обясни, че като победят Путин ще се оправи и климатът. Чакаха и Грета Тунберг, но тя не дойде, едва ли е закопчана “на трамвая” в некое немско районно.
Накрая всички единодушно гласуваха да победят Русия, в Кремъл гладят бялото знаме и плюнчат молива за подписване на капитулация.
Общо взето се събраха да си ръкопляскат един на друг да си дават кураж. То си е за страх. Путин увеличава армията до 1,5 млн. души с преструктуриране и модернизация. Китай ще обнови армията си напълно до 2027 година, Иран е на стъпка от ядреното оръжие. Само ние се надлайваме с поляците и балтийците и сме сигурни, че Чичо Сам е наш човек, а Господ е българин.
Злите езици говорят, че всички проститутки в околностите на Давос са били предварително резервирани, цените скочили до 2500 евро на нощ. Както казват руснаците – за едни война, за други майчица родна.

Немското издание WELT се хвърли да пере имиджа на Кирчо и Кокорчо след скандалите с батериите „Джемкор“ и виртуалната пирамида NEXO. Според тях двете шушумиги спасили положението на киевския режим, Кулеба лично им благодари за нафтата и пушките. А двамата се пъчат и хилят доволни, че са прецакали Парламента. Не бе, не са мошеници!
Съвсем случайно това се случи, точно когато кака Кури получи мандата. Сега русофилите я мразят, щото е позволила износа, а русофобите, щото се е криела и всички бегат от нея, като от огин. Не и́ оставиха дори варианта да чака Дядо Иван, ще трябва да фъсне при дядо Джон.

Хеликоптер с ръководството на украинското МВР се разби в детска градина. Бог да приюти невинната детска душа и да даде здраве на ранените дечица!
Хеликоптерът е френски, с гръмкото име “Супер Пума”. Машините веднъж са купувани и върнати от клиента заради дефекти.
Тъпаците летели ниско за да избегнат руските радари, в гъсто населен район, в непрогледна мъгла. С кой акъл по време на война цялото ръководство на вътрешното министерство се е накачулило на един хеликоптер, никой не знае. Според една от версиите са отивали на сауна с пиене и каки. Ако е така, баси сауната са си направили, направо неповторима!
Предполагам, че разследването категорично ще докаже дългата ръка на Кремъл. Така едно време се преби с хеликоптер полският президент и сега поляците практически открито воюват с Русия, а президентът Дуда се дави от злоба. Странно се получава – поляк натиска германците да воюват против руснаците. Чети историята, безумецо!

Само той да беше, с мед да го мажеш, а то целата политика на Европа полуде. Скъсват си трътките от зор да смачкат Путин, не става и не става. Постигнаха обратния ефект – Русия се събуди, народът се обедини, създадоха смъртоносна армия и спечелиха могъщи съюзници. За тях добре, но аз съм европеец, при това най – бедният. И не го казвам аз, мене кучета ме яли, казва го WELT.

Днеска са в Рамщайн да решават ще дават ли танкове. Мисля, че вече са дали, въпреки че ще им трябват за да се оправят със собствените си народи. Във Франция и Англия все по – масово демонстрират подкрепата към правителствата си, Мими Макрон вика – такова не съм виждал, даже жена ми не е виждала. Ще, ще, вие тепърва ще изживеете 90-те години, дето ни устроихте на нас.

продължава след формата…

За срещи и консултации по банкови кредити и неволи, моля използвайте посочената форма.

Руският външен министър Лавров разправяше /а досега не съм го хващал да лъже/, че все по – често в кулоарите западни политици търсят неофициални контакти. Както казваха едно време съученичките, ще ти дам, ама няма да казваш на никого. А некои келеши се хвалеха и без да са им дали, но май се отплеснах.
Не им е лесно и на тия. От една страна ги мачкат американците с пари и компромати, от друга страна Путин с военна сила. Щатите ги успиват, споко руснакът няма да удари с ядрено оръжие по вас. Не знам що са толкова спокойни. Общоприето е, че наличието му има сдържаща сила, но употребата му е още по – сдържаща. Янките веднъж сдържаха с него японците и ония още си стоят сдържани. Предостатъчно ще бъде рашките да треснат някоя авионосна група в международни води и да се правят на луди – ми но па я знам ли кой го свърши, може да е същият, дето тресна “Северен поток”. Да не дава Господ! Добре че аз с това изкълчено съзнание нямам никаква власт.

Нашите политици по стара традиция се скъсват от натегане. Американците кажат “а”, ние изредиме азбуката. Щото са сигурни, че ако стане сакатлък ще избягат при началството. Дами, господа и други, не се лъжете! От Афганистан само президентът Гани успя да избяга, останалите тичаха с писъци след излитащите американски самолети, някак не им се оставаше при народната любов.
Като гледам биомасата в Парламента, може следващите избори да решавам с монета. Ако се падне ези – ще се напия у дома, ако се падне тура – ще се напия на кръчма, ако остане във въздуха – ще ида да гласувам.

Струва ми се, че почвам да прекалявам с умуванията и губя ценни минути от петъчния ден. Ще взема да попразнувам малко, уверен съм, че всичко ще бъде наред . Наздраве!

Владимир Тупавичаров – ФБ

 

2 comments

  1. Боян Дуранкев Reply

    Много симпатичен анализ…
    Както се казва, трагедията накрая завършва във фарс.
    И чрез подобен стил хората могат да се замислят повече!

    Успех!

  2. александров Reply

    Чак сега го видях.Моите уважения,г-н Кендов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *