3-те най важни стъпки при покупката на недвижим имот


3-те най важни стъпки при покупката на недвижим имот

1. Осигуряване на финансиране
2. Избор на имот
3. Предварителен договор

За срещи и консултации по банкови неволи, моля използвайте посочената форма.

Изпълните ли тези 3 стъпки както трябва, шансът за измама или проблеми по покупката на недвиим имот става минимален

Най честите проблеми при всяка от стъпките са следните:

1.При осигуряване на финансиране – тази стъпка често се изпълнява втора (след дефакто избран вече имот), но не трябва да бъде така. Това Ви кара да бързате при осигуряването на финансиране, което увеличава разходате по кредита.
Кредитните консултанти са за предпочитане пред банковите служители. Кредитните консултанти са на Ваша страна, докато служителите защитават интереса на конкретна банка. Хубаво е да получите оферти от няколко банки и да се запознаете с клаузите на договора, преди да го подпишете. Все пак инвестирате спестяванията си и ще плащате 20 години. Добре е да сте информирани в детайли по клаузите на договора.

2. Изборът на имот – тук повечето проблеми идват от брокерите на недвижими имоти и информацията, която те укриват или изменят. Напослетък се налага схемата в която се твърди, че при продажба на ново строителство, не се взима комисион от купувача, но реално Ви продават на по-висока цена, в която е включен комисиона на брокера

3. Предварителен договор – битува схващането, че “адвоката на агенцията” ще го изготви безплатно.
Има наредба за минималните адвокатски хонорари. Мислите ли, че адвокат ще свърши нещо  “безплатно”, което по тарифа струва между 1200 и 1600 лева?
Самия брокер получава между 2 и 3% комисион, да тов акоето прави, а адвоката проверява имота, проверява фирмата и изготвя договора безплатно?!?

Бъдете реалисти. Ако ще се случва измама, то тя ще бъде на ниво предварителен договор.
СЪВЕТВАМ ВИ АДВОКАТА ДА Е ПЛАТЕН ОТ ВАС.
Безплатно е само сиренето в капана за мишки

Следващото видео ще бъде на тема – Спасяват ли се спестяванията от инфлацията, чрез покупка на недвиим имот? В кои случаи това е оправдано и рентабилно?

Ако информацията Ви е била полезна, моля споделете статията във ФБ и се абонирайте за канала в Youtube – https://www.youtube.com/channel/UChh1cOXj_FpK8D8C0tV9GKg

Васил Кендов
финансов консултант

1 Comment

  1. Десислава Reply

    Благодаря за статията.
    За мен Вие сте Велик!
    Почитания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *