Колко да е стабилна КТБ – Обновена “Банките и изборите”

logoКолко да е стабилна КТБ – Обновена “Банките и изборите”

Към вече написаната статия “Банките и изборите”, където правя прогноза за източването на КТБ по примера и схемата на ПИБ бих искал да обърна внимание на последните новини, които потвърждават казаното в предходната статия.
1. Подуправителят на БНБ г-н Гунев е следствен за прикриване на информация за източването на КТБ – становище на БНБ
а тук е пълната история
2. Хората си теглят парите от КТБ – http://www.moreto.net/novini.php?n=254944
3. КТБ затваря офиса във Варна поради наводнение
4. Статия предвиждаща проблем с депозитите http://wp.me/p4rmay-9H
5. Булгартабак заплашва КТБ със съд
6. БНБ защитава неадекватно КТБ и банковата система тук нещата се пропукват защото не може КТБ хем да е стабилна, хем подуправителя Гунев да е прикривал източване. това са несъвместими неща.
7. кабинетът иска предсрочно дивидент от държавните фирми – понеже парите на държавните фирми са в КТБ, то те ще трябва да ги изкарат от там и да ги преведат в БНБ, която обслужва държавата и бюджета. как това спомага за стабилността на КТБ, аз не мога да кажа.
8. КТБ си купува нова банка – Кредиагрикол и я кръщава Виктория. Тук нямаме сливане, а изцяла нова институция, чиста като сълза от сърна. Бас държа, че тя ще купи всички добри кредити и ще държи контрола на кредитираните предприятия. Банковите закони са толкова в услуга на банките, че сега властта не може да направи нищо.
9. Асоциацията на банките в България, заседава извънредно и излиза със становище да не ги замесват

И ако след всичко това не Ви е ясно какво се случва и какво ще се случи, моля прочетете и статията за банковите депозити – “Банковите депозити – има ли реална заплаха за тях”

Лично аз очаквах очаквах банковата система да гръмне след около 2 години, но знае ли се?

Draftis

Това е старата статия преди обновяването

Много банкови реклами и малко коментари за тях. Изобщо намирисва на политика. Толкова намирисва, че чак се замислих. А като се замисля, почвам да следя паричния поток. Той поне не лъже.

Ще започна от далече, но ще бъда кратък.
Има една схема за контрол на големите корпорации, която засякох първо да използват от ПИБ. Схемата е перфектна за нашите условия. После я копираха от ЦКБ, КТБ и всякакви други олигарси. Просто работи добре.

Тя е следната – купувам голямо предприятие с банков кредит от свързана с мен банка. Парите в моята банка са държавни или на вложители, но предприятието вече е мое. Кредита е с параметри над пазарните и изглежда, че източвам придобитото предприятие, но не е така!
После разпродавам активите на предприятието на други свързани с мен фирми и ги отдавам под наем обратно. Така предприятието остава без особена печалба и тя се съсредоточава в банката и в свързани фирми.
Ако обаче неподходяща партия дойде на власт, тя няма да може да ми вземе предприятието, защото ще получи само задълженията към моите фирми и моята банка, и ще работи реално за мен. Просто и гениално. За да си плащате кредита към моята банка, ще трябва доста да работите иначе пак си го взимам, защото е ипотекирано.
Освен това ако директора започне да ме краде, това ще резултира в забавяне на вноските или наемите, което ще ми светне червената лампа и ще го сменя.
Изобщо ако помислим, ще разберем, че няма как да имате голям, монополен или корпоративен бизнес, без да имате и банка.

kami_1

Освен ако не сте чужда банка. Тогава няма да имате свързани корпоративни бизнеси. Чуждите банки обаче си отиват. Следващата ще е ОББ, която ЦКБ би трябвало да „придобият”. Дано не съм прав и да се намери някой наивен чуждестранен инвеститор.

Въртите, сучите все до банките опирате. Каквото и да правите, Ви трябва банка. Цялата Ви печалба е там, а и трудно ще Ви я вземат, защото имате регистрационен режим, а парите на вложителите и бюджета са дадени в кредит, и можете лесно да я фалирате. А така ще повлечете и други банки. Изобщо ако искаш да рекетираш, пак имаш нужда от банка.
За да Ви вземат бизнеса, трябва да Ви вземат и предприятието, и банката. Сложно е нали? Не е като с Гриша Ганчев. Взеха му бизнеса от веднъж. Ама така е като си няма банка човека. А уж бил рекетьор! – Абсолютен аматьор, бих казал аз! Коли ще ми произвежда а няма банка. Къде е тръгнал изобщо?
В този ред на мисли, ако имахте банка, дали щяхте да подпомагате политици в изборните им кампании? Да речем милион два на 4 години не е много?
Обяснете ми сега къде е логиката в това, да рекламирате толкова агресивно кредити по време на избори?!? Няма логика нали? Освен ако телевизиите не се контролират от политици?
Я да видим

1. Нова ТВ хвали Бойко и плюе Барека
2. БТВ – плюе Станишев
3. ТВ алфа е на Волен
4. ТВ7 е на Барека
5. СКАТ знаете на кого е.
6. Шефа на Канал 1 се сменя след всеки избори

И какво става? Оставям сами да си преценявате. Да не Ви отегчавам. Все пак може да смятате, че масирана банкова реклама по време на избори е нещо нормално, ефективно, а защо не и случайно. То и медиите са независими и нямат връзка политиците…

Васил Кендов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *