Нова измама от представящи се брокери на недвижими имоти

Нова измама от представящи се брокери на недвижими имоти

Всеки който си е имал работа с брокери на недвижими имоти не е очарован. Общо взето тези хора работят в условията на липса на какъвто и да е контрол, нямат си камара, не плащат данъци върху хонорарите си, не носят никаква отговорност. И всичко това в условията на неработещи институции, което е предпоставка за разцвет на измамите.
Този път на прицел са хората с лоши кредити, на които помагам. Схемата е следната:

Когато не си плащате кредита, банката поема процедура за отнемане на ипотекираното имущество. Колкото по-късно потърсите помощ, толкова по-тежки ще са последствията за Вас. В крайна сметка не всеки се консултира навреме и идва момента в който ЧСИ нает от банката, изкарва на продан Вашия имот. В повечето случаи този имот се обявява на сайта на ЧСИ-тата, който е публично достояние. Оттук измамниците взимат данните и започват да търсят собственика. Как го намират – няма да коментирам. Ще кажа само, че има как.
И тук идват на ход продавачите на надежда. Правят среща със собственика и му казват, че са брокери и имат клиент за този имот за висока цена. Проблемът бил, че трябва да се спре проданта, докато се разберат с клиента. Не могат да покажат имот ана клиента, защото ще  прескочи брокера, ако разбере, че имота се продава от ЧСИ. Имало някаква тайна за мен процедура според, която ако дадеш сумата „Х” (около 1000 лева), която представлявала „такса на ЧСИ”, проданта спирала за известно време. Колко точно не се казва, но било достатъчно, за да се разбереш с клиента за твоя имот. За тази процедура трябвало поне 3 дни преди да се отворят педложенията от ЧСИ. Парите обаче ги предвате на кого? Точно така – на брокера. Да не си мислите, че е по сметката на ЧСИ? Нееее, на брокера лично. А той се „задължава” с договор. И договор си измислили хората. Прилагам го.

Проверих фирмата в търговския регистър. Съществува такава и е декларирала, че се занимава с недвижими имоти, друг е въпросът, че така е структуриран този договор, че да не можеш да имаш никакви претенции. Договорът не се изпраща по e-mail, явно за да не се проследи от кой точно е изпратен, сключва се чрез пълномощник а не от управителя на фирмата и търговският диалог включва както истини, така и полуистини за начина на работа на ЧСИ.

Целта е една – ДА СЕ ВЗЕМАТ НЯКАКВИ ПАРИ ОТ ЧОВЕК, КОГАТО Е НАЙ-ЛАБИЛЕН И ПРИТИСНАТ

kami_1

С ръста на пазара на недвижимите имоти, естествено е да растат и измамите. Предварителната информация си остава единствения начин за избягване на измамите при покупка или при продажба на недвижим имот. Винаги е по-ветино да се консултираш.

Васил Кендов
www.Draftis.com – Съвет за кредит

Вижте още:
http://kendov.com/property_buying_tricks_in_bulgaria/

ЗА КОНСУЛТАЦИИ ПО ЖИЛИЩНИ КРЕДИТИ
НЕРЕДОВНИ КРЕДИТИ
ПРОБЛЕМИ С ЧСИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *