Левон Хампарцумян заговори за реформи в банковата система

bulbankЛевон Хампарцумян заговори за реформи в банковата система
„..няма нужда да обвиняваме за всичко БНБ, има и ДАНС и финансово разузнаване и мениджъри на фирми, които са решили да държат там парите си.”

това е мнението на председателя на Асоциацията на банките в България, изказано по НОВА

Има и още едно интересно.

Трябва да има пълен преглед на цялата банкова система, след кризата с КТБ. Но този процес трябва да е спокоен. Ние имаме консервативна регулация, но въпросът е как се прилага тя. КТБ е показателен пример в това отношение.

Какво толкова е казано ли? Ще Ви го преведа с коментари от затворена  ФБ група, в която специалисти и общественици, ангажирани с банковата система и нейната реформа, си общуваме

Draftis

„Добър ден мили Зайо.” – това е мой коментар. И докато го напиша последва друг много резонен въпрос от една преподавателка по информационни технологии E как пък никой журналист не го пита, той като председател на АТБ защо не е алармирал БНБ за опасни практики и нерално високи лихви по депозитите в КТБ..Затова ги уважавам инженерите. Докато си помислиш и те вече са го формулирали по най-добрия начин.

Защо ли не е алармирал Левон Хампарцумян? Не е знаел или не е искал? Защото аз от моя блог алармирах за КТБ 6 месеца по-рано, а за нужда от реформи в банковата система алармирахме цяла група икономисти и юристи. И пресконференции правихме и в ТВ предавания участвахме, но… нищо. Всички нехаят. И телевизии, и политици, и забележете ВЛОЖИТЕЛИ в КТБ!!! Верно е че последните няма как да четат всичко по въпроса, но пък голямо доверие са имали явно в институциите. То и г-н Хампарцумян така… Човека вярва в ДАНС и финансова разузнаване.
Даже оставам с убеждение, че ако всички повярваме в МВР и прокуратурата, това ще генерира такава енергия, че ще намерят „изчезналото тефтерче”. Истина Ви казвам – Вервайте ми!

Как ще се прави реформата в банковата система?

Как така как? Естествено, че на тъмно. Нали вече им дадохме 7 законодателни http://www.angrysheep.org/sedem-zakonodatelni-merki-za-prekratqvane-porochnite-praktiki-na-bankite-v-bg Сега трябва да ги преиначат за да нямат никакъв ефект.

Skyp-e konsultaciq

И нали се правя на много запознат, залагам че ще почнат чрез финансовия омбудсман. Айде ще Ви призная. Просто имам информация, че са готови с този проект отдавна. Просто го задържаха. Сега когато доверието във финансовата система е сринато и няма нито кредитоискатели нито депозиращи е време да се направи нещо. Ама как се прави? Аз не чух някой да каже нещо по въпроса в последната години по въпросите за банкова реформа. Ето един коментар от нашата група, който най-добре описва ситуацията

Жоро е прав- ЛХ говори за реформи след месеци мълчание и години на високомерно отношение към всеки критик на банковата система у нас, създадена да гарантира комфорт на такива като него.

И да не разтакаваме повече статията да се концентрираме върху основния извод

„СЪС СТАРИ ТРУЖЕНИЧКИ НОВ БАРДАК НЕ СЕ ПРАВИ”

Това е. Ако искате вярвайте, ако не искате недейте! Патите са си Ваши. Сега като дойде и финансовия омбудсман…

kami_1

Васил Кендов
Председател на Асоциацията на потребителите на банкови и финансови услуги
www.angrysheep.org

5 comments

 1. Светозар Reply

  Миролюба Бенатова го попита(ЛХ) тези дни в едно предаване защо не са алармирали за случващото се
  в КТБ, за по – високите лихви по депозити. Ама пича се смееше ехидно и смотолеви нещо там еди кво си.
  Голям противняк е ЛХ, не мога да му гледам мутрата.

  • VaskoK Post authorReply

   както казва един приятел “Левон е много умен човек и говори доста мъдри неща, но когато заговори за банки, трябва да смениш канала”

 2. лупи Reply

  Напротив, попитаха го Хампарцумян преди десетина дни в една телевизия защо като председател на АТБ не е алармирал БНБ, а той каза,че всяка банка сама избира и носи отговорност за своята депозитна и лихвена политика /не знам дали е правилно икономически така да се каже,но беше нещо от този сорт/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *