Апокалиптично от Кендов – Част 2 TTIP, Държавата и територията

TTIPАпокалиптично от Кендов – Част 2 TTIP, Държавата и територията
В предходната статия разгледах бъдещето на парите и стремежа на Банките и правителствата да премахнат разплащанията в брои, и съответно книжните пари. Това ще бъде най-лесната форма на контрол над населението. Освен това с напредването на събиране на лични и биометрични данни, нищо чудно да се окаче, че личната ви сметка е обвързана с пръстов отпечатък. Подобно събиране на биометрични данни има и в момента, дори в България. На първо четене се сещам за следните случаи:
1. Пръстов Отпечатък на I-phone
2. Отпечатъци за болниците от мин. Москов
3. Подпис със специална химикалка в Пощенска Банка, което позволява перфектното му възпроизвеждане впоследствие при нужда.
4. Кандидатстване за американска виза

Получих обаче доста въпроси от хора в стил „Какво да правим?” и „Това как точно ни засяга?”
преди да продължа може би трябва да избистря този въпрос.
Лисата на хартиени пари няма да се случи със закон. Тряба да се случи нещо така, че хората да го пожелаят. А какъв по-лесен вариант от хиперинфлация. Между другото с нея се решава и един много съществен проблем – задлъжнялостта. Никога преди света не е бил толкова задлъжнял. Срещу всеки напечатан долар стои задължение поето от американското правителство от името на американците.
Това е линк към калкулатора на американски дълг, който е официална статистика в реално време http://www.usdebtclock.org/ И това е само официалният държавен дълг. Ако трябва да бъде изплатен за 1 година, това няма да бъде възможно, понеже БВП на САЩ е 17.5 трлн а дългът им е 19.2 трлн. Тоест всички американци да работят цяла година, без да ядат, без да ползват електричество и да си купуват дрехи и без да харчат нито цент, пак няма да могат да го изплатят. И това отново да припомня е само държавния дълг. Колкото до ефективността на американската икономика… оставям на всеки сам да реши. Защото и аз мога да работя изключително „ефективно”, ако дълговете ми са над 100% от това, което произведа и продам.

debt

„Седем държави в световен мащаб “се радват” на публичен дълг в размер на над $1 трилион. Това са най-големите икономики в световен мащаб – САЩ, Япония, Китай, Великобритания, Италия, Франция, Германия и Испания. Освен това, че става въпрос за страните с най-голям по обем БВП, впечатление прави и фактът, че шест от седемте най-задлъжнели страни са развити икономики, като само Китай остава извън това определение.” Според Bloomberg

Но Китайците не искат вече да работят за хартия. Не искат да кредитират американския начин на живот. Искат да получават злато и преди около месец отвориха своя борса, на която златото се котира в юани. Ще рече, че ако не искате юани, можете да притежавата злато вместо тях. Говорим за инвестиране на едри капитали, а не злато за обици и синджирчета.
Та… в тази връзка нашите медии отново пропуснаха да отразят спешната среща между администрацията на Обама и ФЕД, състояла се 2 дни преди отварянето на китайската златна борса. Информацията за нея беше противоположна от двете администрации.

В този ред на мисли, искам да нахвърля няколко факта преди да премина към другата тема

1. Китай създаде златна борса, свой международен валутен фонд, своя система за международни раплащания и своя Световна банка (Азиатска банка за инфраструктурни инвестиции Asian Infrastructure Investment Bank, или AIIB) . Дублираха всички американски структури и институции, които налагат доларът като световна валута, а впоследствие чрез лихвените политики на ФЕД определят неговия курс. Един интересен факт – Люксембург обърна част от своите резерви в юани и се освободи от долари.

2. По време на така наречените кличествени облекчения САЩ „емитираха” около 4.5 трлн долара, които естествено не бяха хартиени, а електронни, но това не породи инфлация.

3. Единствения приятел който има нещо „made in USA” каза, че Додж-ът му е реално made in Mexico

4. Погледнато чисто исторически, когато САЩ напечатат пари, следва война, а когато вдигнат лихвите следва криза. Войни си имаме в момента, ама за ужас на Американците са малки.

5. Въпреки „печатането” на пари от ЕЦБ и ФЕД, инвестициите спадат в цяла Европа и САЩ.

С 2 думи – война или инфлация. Това е положението!!! Последствията сами си ги знаете.
Освен ако не се сключи ново търговско споразумение между САЩ и ЕС

Draftis

TTIP (Трансатлантическо търговско споразумение)

Доста се говори за това чудо от 208 страници. Да си призная захванах се да го чета във варианта му изтекъл от wikileaks. Докарах до страница 88. Нямам нерви да чета докрая, но пък съм сигурен, че съм един от малкото в БГ, който изобщо си е направил труда да го зачете.
Накратко водещи стават интересите на корпорациите, а не на държавите. Интелектуалната собственост и патента е новия Господ-бог, посегателството срещу софтуера на мобилния телефон е кощунство, а природата, храните и правата на работниците… по default не са нарушени, освен ако не докажете обратното в съда и не намерите лаборатории, които да го докажат. Както и учени които да популяризират даден проблем. А как да стане това, като учените са финансово зависими от изследователските отдели на корпорациите…? Това не е предмет на TTIP. Ще го мислим впоследствие. Нищо чудно че е тайно споразумение. Тайно от нас, но не и за адвокатите на корпорациите.
И за да е пълна картнината, имаме вече подписано Тихоокеанско търговски споразумение. Какво пише в него ли? – ТАЙНА. Ето едно кратко клипче по въпроса Чомски

Всичко това е с една единствена цел – доларът скоро няма да бъде толкова силно средство за контрол и се търси ново такова. Какво по-сигурно от една силна защита на права, патенти и интелектуална собственост? Та нали всички открития и патенти в последните години са от лаборатории собственост на корпорации? Ако успееш да накараш цялата администрация и репресивна система на една държава да се „грижи за интелектуалната собственост”, друго не ти трябва. Америка са шампиони по патенти.
Правете струвайте в САЩ не искат да работят. Искат да администрират. Разплащанията ли, Интернет ли… Имат си и нагледен пример за патентите и учените – Никола Тесла („кореняк американец”). Нищо не е патентовал, а е открил тока, който ползваме в момента, но е умрял в нищета. И понеже е работил за Едисон, познайте на чие име са патентите на Тесла? Кой е милионерът?

С други думи TTIP превръща държавата в територия. Избирайте си който искате да ви управлява, стига да ми плаща за патентите и правата, все ми е тая каква политика ще  води. Имаше един такъв подобен израз на банкер евреин от ФЕД. Звучеше така „Все ми е тая кой ще е президент, стига аз да печатам парите.” Ами прав е бил човека да ви кажа. Сега нещата уж се променят но принципа си остава.

И следкато държавата се превръща в територия, какви стават нейните жители? Дали все още остават българи, испанци или англичани или им е все тая, щом им плащат?

Държавата, територията и мигрантите

Доста се говори за тях. Къде откровени глупости, къде платени изказвания… Така или иначе те са факт, с който ще трябва да се съобразяваме. Носят културата си и естествено имат претенции да я налагат. Та нали по време на колонизацията запада е правил същото с тях. Освен това в Римската империя също са живели различни култури и нации, но тогава не е имало демокрация.
„ – Аве Цезаре, имаме проблем с еврейския квартал?
– Колко евреи живеят там?
– Около 20 000.
– Пратете преторианците да избият 2 000 и всичко ще е наред.”

Така са се решавали тогава проблемите и всичко е било мирно и тихо. Ама не е съвсем демократично, да не говорим за евроатлантическо.
Разбира се има общества където нации, култури и религии живеят заедно в условията на демокрация, но в никакъв случай това съжителство не е спокойно и щастливо. Виждате Франция, а престъпността в Англия не я пожелавам на никого. В Швеция попаднах на изложба „Швеция и отношенията с емигрантите” – историческа. Питах ги кога реално исторически са приемали мигранти, а те ми отговориха, че през Втората световна са посрещнали много поляци, а после и немци. „-Ама чакайте сега, тези които ми казвате че са мигранти, те реално имат същата култура, религия, начин на живот…” С немците даже и езиците са доста близки.
От друга страна в 580 милионна Европа 1 милион араби в повече не е кой знае какво. Ама само по принцип. В Белгия вече не мислят така, а Франсетата се опитват да забравят атентатите.
Проблеми явно има, но дали те са свързани с религията, патриотизма или цвета на кожата? Не мисля! У нас всеки има приятели мюсюлмани. И аз имам. Живеят си в Родопите по тяхните порядки, а когато бях в казармата наравно с мен „плющяха свинските кифтета”. Ще рече един и същи живот водим. Аз не им се бъркам, но и те зачитат моите разбирания. В момента свинско не близват, ама това не ми пречи. Виж ако ми вдигнат джамия на улицата и ходжата ми пуска ВЕФ-а всяка сутрин (вече е така, мързи ги и да пеят и да се катерят по минаретата) тогава няма да съм много толерантен.
Но да се върна към Швеция. Събота и Неделя беше ОК, но през седмицата като тръгнаха шведите на работа… стана като в Персийския залив. Забрадки, бурки… каквото се сетите. „Няма лошо” – ще каже някой, но няма да е прав. Аз не съм в Швеция да гледам забрадени и да слушам арабски. За тази цел има над 25 арабски държави. Там ли да ходя да гледам технологичните постижения на индустриалната революция, да слушам за викинги и да „отскачам” до Дания за ден два, да видя има ли разлики?
С две думи казват – мултикултурализъм. ОК, значи стигаме до извода – отделни култури „йок”. Всичко е едно. Дреме ти за различията, всички сме хора и сме равни по всяко време и на всяко място. Като в големите бивши колониални държави. Култури дал господ. Древните култури по тези земи обаче… само срещу заплащане. В музеи, нарочни представления и етюди за пред туристите и „те така”. Искаш да видиш Tower Bridge  и да почuвстваш духа на индустриализацията на Европа – купуваш билетчето от индиец с чалма, а детето пита „-Тате, този ли чичко е построил моста?”
„ – Не тате, той само работи тук?”
„ – И тогава ли са носили тези шапки на главите си?”
„ – Не тате, те само сега ги носят. Такава им е религията и трябва да бъдем толерантни. Ама ти стига си питал сега. Аз съм те довел да гледаш и чувстваш. Да придобиеш впечатления за това какво е било едно време и как откривателския дух и инженерната мисъл на англичаните им е помогнала да завладеят света. Разбра ли?”
„ –  Разбрах, ама ми кажи първо този чичко с шапката има ли си негов мост?”

kami_1

Национализмът не е на мода в ЕС. Ако искаме да бъдем „успешни”, трябва да възпитаваме децата си в мултикултурализъм. Няма как на едно дете да му кажеш, че турците са заклали прадядо му, но това е било нормално тогава и без никакво значение за сегашните ни отношения. Нямат значение и артефактите на шумерската култура, които бяха разрушени при войната в Ирак от американските танкове. Сега и ИДИЛ разруши Палмира, но и това е без значение. Важно е да имаш евтин бензин няколко месеца, да пътуваш, да виждаш нови хора и култури, да се потапяш в тях и да чувстваш. Така по-лесно се запомня и научава. „ – Така е в развитите западни държави, сине. Учи да може и теб да те вземат там.”

С две думи каквото и да правим, национализмът си отива заедно с държавата. Цвят, раса религия, обичаи нямат никакво значение. Важното е да произвеждате, потребявате и да плащате патентите и правата. Ей така, разединени и потопени в ежедневни простотии.

За да не ме питате какво да правите – НАГЛАСЯЙТЕ СЕ. Ето описателен пример

1. Българите в чужбина, двойното гражданство по принцип и територията
Хубава тема нали? Как никой не се сети да зададе въпроса – Кое отличава българина от испанеца? Ако е месторождението искам да попитам какво точно е допринесал човек за своето месторождение? Защо тогава някои българи се турчеят? Защо заявяват че са турци? Защо други от днес вече са с бурки, срещу заплащане от 300 лева на месец? Какво да обясня на децата?
„-Тате, тези дето са се облякли като пингвини българи ли са?”
„ – Еб* ли му мамата сине? Кой ги знае какви са? Пък и какво значение има? Важното е, че си взимат 300-тата лева в края на месеца.”

Реално погледнато няма вече значение французин, румънец и прочие. Такава е системата. Защо тогава трябва д аимаме различни права? Защо на мен ми казват, че съм българин и не мога да работя във Финландия без разрешение? Какво ме прави българин? Явно не е култура, история, външен вид, език… явно са правата. Някакви права които са ми по рождение. Ами добре тогава, да взема да ги разширя малко тези права, а? Да взема да получа и едни права на… германец примерно. По ми харесват техните права, ама ако може да си запазя и българските. Ей така за всеки случай. И понеже за да вземеш гражданство в общия случай се искат 5 години, съвета ми е един. Взимайте повечко гражданства. На всеки 5 години по едно. Вече е възможно. Пък после според случая. Ако си в БГ си българин, ако си в Австралия си австралиец. Абе изобщо човек на света. То хубаво ама кое реално прави раликата между отделните държави? – Територията която обитаваш последните 5 години!!!

2. Обърнете внимание на азиатската култура
Някои хора няма да могат да се нагласят и отново ще искат да емигрират. Но ако в САЩ и ЕС има инфлация, къде ще отидат? Помните какво стана 2008 година. След кризата нямаше работа нито в Испания, нито в Италияи Германия. Поналяха малко пари централните банки и нещата пак се отпушиха. Дебни неща и без много нови инвестиции, но пак е нещо. Работа има. Спасение няма. Хиперинфлацията ще остави само големите корпорации. А тте трудно си пробиват път в Азия. Така че мислете за Азия.

3. Работа в голяма корпорация
То и в днешно време 99% от хората дават мило и драго за работа в корпоративна структура.

4 Станете либертарианец
Колкото по-рано и по-либертариянец, толкова по-добре. Естествено ще загърбите морала и приятелството, малко ще се отдалечите от азиатската култура и разбирания, но пък ще заработвате добре. На тази философия ще посветя отделна статия, понеже стана дълго.

Ако ви вълнува написаното и сте стигали дотук, моля споделте го.

В. Кендов

3 comments

 1. AA Reply

  “1.Пръстов Отпечатък на I-phone”
  мисля, че не сте запознат с технологията и грешите относно точка 1 – пръстовият отпечатък не се съхранява никъде!!

  • VaskoK Post authorReply

   Преди веме един познат каза в интервю за проблема с КТБ “-Не питайте мен, питайте някой който може да гарантира думите си с 4 млрд. аз нямам толкова.” Та и с пръстовия отпечатък така. Ако не сте духът на Стив Джобс или не гарантирате с акциите на Apple, то вие сте толкова прав колкото и аз. Даже една идея по-неправ.

 2. Тихомир Димитров Reply

  Впечатляваща статия- и първата и втората част! Не успях да разбера как да я споделя за да я видят повече хора?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *