Как МВР и 3-то районно в София, отказват да разследват сигнали срещу техни служители, използвайки административни трикове, въпреки решение на административния съд

Това е моята кореспонденция с МВР и описание на историятта с незаконния арест отпреди 2 години, съдебното дело, което спечелих в последствията от това. Надявам се да съм полезен на хората страдащи от полицейски произвол в България.

Първи мейл

“Здравейте,

Казвам се Васил Георгиев Кендов от гр. София. Пиша във връзка със съобщение, което намерих залепено във входа в който живея, даващо възможност да подаваме online сигнали за работата на 3-то РПУ София. (прилагам в прикачен файл съобщението)

През 2015 година бях арестуван от Служители на 3-то РПУ София в качеството си на свидетел по дело във Велинград, по което бях давал вече показания в 3-то РПУ София. Преспах в ареста на 3-то РПУ София и бях ескортиран до Велинград за повторен разпит.
Във връзка със случилото се подадох сигнал за полицейски произвол в приемната на 3-то РПУ София, понеже според моите адвокати арест на свидетел е недопостим, особено ако е дал вече показания. Това нямаше никакви последствия и не бе извършено никакво разследване или допълнителен разпит. Заведох дело в Административен съд София, което спечелих (прилагам копие от решението на съда).
Проблемът който виждам тук е, че не се дава ход на сигнали насочени срещу работата и действията на служители от 3-то РПУ София. За мен това е ненормално и води до изкривяване на статистиката за действия на служители на МВР, които могат да бъдат класифицирани като полицейски произвол.

През същата 2015 година, няколко месеца след ареста ми, беше запален застрахователния ми офис, отново на територията на 3-то РПУ. Пристигна група от 3-то РПУ и пожарна, които установиха случилото се, но отново не бях разпитан. Ден по-късно се опитахме с тогавашния квартален инспектор (не помня името на дамата) да се свържем с някой, който води разследването, но не успяхме. Исках да дам сведения за палежа и информация, която считам за важна по случая.
Няколко месеца по-късно получих известие, че делото е прекратено. Не сметнах за необходимо да го обжалвам, понеже не мога да накарам служителите от 3-то РПУ да си вършат работата, нито да се свържа с тях за да окажа съдействие по случая.
За мен отказът от разследване от една страна не е нормален, а от друга явно е практика на територията на 3-то РПУ София. Оставам с надеждата, че действията на служителите им не са насочени конкретно срещу мен.

Не зная какви са процедурите оттук нататък, но това е моята практика с дейността на 3-то РПУ София и намирам действията им за несъвместими с нормалната човешка логика. Оставям на вас да решите какво и как може да се подобри в работата им.

Васил Кендов
(личните ми данни са прикачения файл на решението по делото)

П.П. Моля да обърнете внимание на началника на 3-то РПУ София, който е подписал събщението, което намерих залепено във входа в който живея, че e-mail адресите не съдържат www. пред тях. така няма да се получат.
world wide web е система за домейни, а не за e-mail-и

www.sdvr@mvr.bg – ГРЕШНО!
sdvr@mvr.bg – ВЯРНО!

Това е в случай, че искате да получавате мейлите, които пращаме. Ако целта е да се заблудим и да не се получават , моля да ме извините за този сигнал.”

Документи

Решение по делото срещу МВР

Втори мейл

“Здравейте,

Пиша за втори път по един и същи казус, но това е защото не мога да повярвам какво се случва.

След предходния сигнал се обяди човек, който се представи за служител на 3-то районно и започна да ми обяснява някакви неща, къде да отида и какво да направя. Казах му, че на фона на ежедневните телефонни измами, показани по телевизията, в който се представят за полицаи, това обаждане е нелепо. Лично от служители на МВР гледах по Канал 1 съвети, как да не се отзоваваме на такива сигнали. Странно защо точно служител на 3-то районно тогава използва телефона… Казах следното “-Вижте, всякакви телефонни измамници звънят ежедневно. Ако наистина сте от МВР, знаете какъв е реда за призоваване.” Човека се съгласи и това беше.
Вчера сутринта на 14.03.2017, съседа ми носи прикачената във файла бележка. намерил я накъде около входа на блока и сметнал, че може да е важно.
На същия ден 14.03.2017 около 14.30 се обадих на телефона от бележката и ми казаха, че съм виновен, че не съм се явил на 13-ти в 3-то РПУ за разпит. Защо на 13-ти… не стана ясно. Казах, че ще мина през приемната след 15 минути и така и направих.
Госпожата представила се като Динева, започна да ми обяснява, как съм бил известен даже и по телефона и не съм се явил. тя говорила с колегата който ме търсил по телефона и той и казал така.
Попитах я как е сигурна, че точно колегата се е обадил, а тя ми отвърна, че били колеги и му имала пълно доверие. така или иначе съм бил редовно призован, така че проблемът си бил мой, че не съм се явил на 13-ти.
Попитах как може да съм редовно призован, като съседа ми нови призовката едва днес, а аз не съм виждал г-жа Динева никога преди?
Продължи да върти едно и също.
Каза обаче, че говорила по телефона с колегата си от 3-то районно и той казал да отида там Петък сутринта (17.03.2017). Съгласих се и поисках това писмено, за да се разпиша, че съм го получил и да няма повече грешки. “-Нищо няма да Ви пиша, ако искате ходете, ако искате недейте”

И всичко това се случва в приемната на 3-то районно в гр. София на ул. Цар Симеон в бл. 313, в която ОТ ЦИГАРЕН ДИМ ТРУДНО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ДОРИ СИЛУЕТИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ!!! НА ЗАКРИТО В СТАЯТА!!! Съжалявам за определението, но там беше меко казано пълна кочина. Те не уважават себе си, а ние очакваме нас да уважават. Това че има външен човек в стаята, съвсем не значи, че не трябва да се пуши в негово присъствие!

Не повярвах на това което видях и чух и след 10 минути бах там отново със свидетел (Г-жа Христова), да чуе и види, и тя какво е положението. Служителката отказа да се представи повторно пред гжа Христова.
Направихме си протокол за случката и това беше.
Нямам думи! Явно се прави всичко възможно да не се разследват сигналите срещу служители на МВР, а аз не мога да ги накарам да го направят. Явно и вие не можете… Остава да пробвам по медии та дано те успеят да ги накарат да си свършат работата по нормален, човешки начин.

Лек и успешен ден

kami_1

Кендов

П.П. Вече не държа да ме търсите или разследвате сигналите, които пуснах. Нямам повече бели дробове да изтърпя прибиваване в 3-то районно.

—– Препратено писмо от kendov@mail.bg —–

Дата: 22.02.2017 в 10:51
Подател: kendov@mail.bg
Относно: signal za rabotata na 3-to RPU Sofia
Получател: sdvr@mvr.bg

Документи

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *