Защо Вашето Здраве Ще Бъде Принизено До Бормашина С Новите Реформи

Говори се за реформа в здравеопазването. Предлаганите мерки отново са в ущърб на хорта обитаващи тетирорията на България.
Имал съм взимане даване години наред със здравната система и ето краткия ми коментар на нещата които чух, че ще въвеждат
1. Идеята е държавата да плаща до 700 лева, а после пациента се включва.
В цивилизования свят (Скандинавие, Германия…) е обратното. Пациента плаща до 100-150 EUR годишно за здравни услуги от джоба си, а след достигане на този лимит се включва държавата на 100% от останалите разходи. Приема се, че 100-150 EUR на година за здраве е по силите на всеки, но трнсплантация или диализа много малко хора могат да си позволят, дори и да искат.

2. Въвеждат нова такса 12 лева на калпак, която да постъпвала в застрахователни фондове. Това е задълителна вноска от всеки на месец.
при положение, че в момента парите се изразходват супер неадекватно и изтичат, какво дава основание д амислим, че още пари ще намалят изтичането
3. Говори се за включване на застрахователите в този процес, което да увеличало конкуренцията с НЗОК.

Ами то конкуренция в момента си има и в други браншове – Била, Кауфланд, метро… Супермаркети колкото щеш. Храната в тях обаче с по-ниско качество от западна Европа. Защо ли? Ами защото нашия пазар е малък и не им дреме за клиента. интересуват се за печалбата и нямат дългосрочни интереси.
И със здравето е така. 6.5 млн. неплатежоспособно население мислите ли че някой ще се конкурира за него?
Да ви припомня само че банките, които оперират в БГ би трябвало да имат конкуренция, но реално таксите се вдигат, а услугите им стават все по-лоши.
4. когато пациента стане клиент, разходите за реклама удрят тавана. Само че това са разходи, които би трябвало да отиват за лечение и здраве. по същата схема работи допълнителното задължително пенсионно. парите Ви всеки месец отиват някъде, а правителствата на няколко години се опитват да национализират тези фондове. отделно така се управляват тези пари, че след 30 години ще разберете, че са изчезнали или са се стопили (което е по-вероятно).

Ще дам пример:
Обичам да майсторя и си купувам разни машинки и инструменти. Проверявам ги в интернет и после Фейсбук започва да ми изкарва като реклама сайтове за онлайн продажби на инструменти. това са платени съобщения на тези сайтове, но те всички рекламират промоцията на бормашина Bosch в момента. машината е една и съща навсякъде и целта е да си я купите от точно определен сайт. За това всички сайтове отделят пари за реклама, от което се вдига цената на бормашината, но качеството и не се променя. тя си е една и съща навсякъде.

Би трябвало това да е конкуренция.
Сега заменете бормашината с вашето здраве и се замислете за какво ще отиват тези 12 лева допълнително, които ще се събират.
Отдавна съм в застрахователния бизнес. Тук ползваме агенти срещу комисион. Правят го и пенсионните дружества. нали не мислите, че тези хора работят без пари? От тези 12 лева ще се плаща и на тях.
Отделно административните разходи на всеки застраховател също ще се покриват от тези 12 лева, а трябва да им остава и печалба. Част от тези 12 лева ще “изтичат” от системата, защото тя така си работи и ако мислите, че кражбите ще спрат, значи сте идиот, утопист или живеете в Исландия.

Мисля, че вече сами можете да се досетите колко от тези суми реално ще отиват за вашето здраве.

Моето мение е, че ще стане още по-зле и неефективноста в системата на здравеопазването ще се увеличи. Както и кражбите.

ЗАТОВА ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ ОТ ЗДРАВНИТЕ СИСТЕМИ В ЕС и как да ги използвате. После ще е късно.

 

Васил Кендов
www.draftis.com – Истински Кредитни Консултанти

 

ЗА КОНСУЛТАЦИИ ПО ЖИЛИЩНИ КРЕДИТИ
НЕРЕДОВНИ КРЕДИТИ
ПРОБЛЕМИ С ЧСИ

3 comments

 1. Sonya Petkova Reply

  Ето и заради това все повече българи напускат България и не желаят да се върнат. И ни се чудят как издържаме на цени, на здравно обслужване, на банково обслуждане, на институционално обслужване и т.н. обслужвания. Все по-малко ще са тези, които ще финансират всички тези системи. Бог да ни пази и вразуми държавниците ни.

 2. Лаврентин Александров Reply

  За съжаление нещата не могат вече да се обърнат към някакво положително развитие.Имахме своя шанс,не го използвахме,време е да си отидем като народ и държава.Ще дойде може би друг,по-читав на нашето място.Нищо страшно.Гледайте децата ви да са подготвени за това.

  • VassilKendov Post authorReply

   И друг път тази територия е имала такива моменти. ще се оправят нещата, но иска повече време от това с което разполагаме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *